fbpx

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

 1. Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na internetskoj stranici allegra-adventures.com, Allegra Adventures, Stanka Andrijevića 5, 10 000 Zagreb. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice allegra-adventures.com / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Smatra se, da Korisnik / Kupac narudžbom u cijelosti prihvaća Opće uvjete poslovanja i uvjete kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na internet stranici allegra-adventures.com je Allegra Adventures j.d.o.o., (u daljnjem tekstu Allegra Adventures).
 2. Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice allegra-adventures.com. Korištenjem internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice allegra-adventures.com u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.
 3. Pravo Korištenja internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.
 4. Ugovor o putovanju između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom potvrde narudžbe proizvoda.
 5. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
 6. Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki/lozinke, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi allegra-adventures.com.
 7. Korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole Allegra Adventures j.d.o.o,  te prihvaća da Allegra Adventures nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.
 8. Allegra Adventures j.d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda i usluga, cijene proizvoda i usluga ili sadržaja internetske stranice allegra-adventures.com Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja internetske stranice allegra-adventures.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na allegra-adventures.com
 9. Korištenje ove internetske stranice allegra-adventures.com isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici allegra-adventures.com uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje allegra-adventures.com internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj internetske stranice allegra-adventures.com.
 10. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na  Internetskoj stranici. Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo.
 11. Allegra Adventures sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Allegra Adventures ne jamči da fotografije proizvoda i usluga u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su razlike između stvarnog proizvoda/usluge i fotografije proizvoda/usluge te opisanog proizvoda/usluge na ovim stranicama.
 12. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).
 13. Informacije o trgovačkom društvu:
  Allegra Adventures j.d.o.o.
  Sjedište: Stanka Andrijevića 5, 10 000 Zagreb, Hrvatska
  OIB: 29303222528
  MBS: :081184212
  IBAN: HR7323400091110956793
  e-mail: info-sales@allegra-adventures.com
  Tel: +385 99 583 6682

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

Prodavatelj

 • trgovačko društvo Allegra Adventures j.d.o.o., OIB 64782850530, Stanka Andrijevića 5, 10 000 Zagreb, Hrvatska, upisan  u sudski registar trgovačkog suda u Zagreb pod brojem Tt-18/24260-4
 • allegra-advenutres.com – web stranice u vlasništvu Prodavatelja

Kupac

 • svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge naručila proizvod ili uslugu

Korisnik

 • svaka osoba koja web stranicu allegra-adventures.com koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda/usluga oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu/usluzi

Korištenje

 • pristup stranici allegra-adventures.com radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine

Online kupnja ili web trgovina

 • ostvarivanje kupnje proizvoda putem allegra-adventures.com

Proizvodi

 • svi proizvodi/usluge koji su istaknuti na allegra-adventures.com, a koje je moguće kupiti putem web trgovine

Web trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Online kupnja može se ostvariti kako je definirano u Općim uvjetima i uputama za turističke aranžmane  Prilikom sklapanja ugovora Kupac je dužan dati osobne podatke i pravodobno dostaviti svu potrebnu dokumentaciju potrebnu za organiziranje putovanja ili usluge smještaja. Kupac jamči da je Agenciji dao ispravne i važeće podatke potrebne za nesmetanu realizaciju putovanja ili usluge smještaja te prihvaća sve zakonske obveze koje proizlaze iz Ugovora i pozitivnih zakonskih propisa.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem allegra-adventures.com web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, telefona s ljudskim posredovanjem.

Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji i sl. (npr. newsletter).

Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na allegra-adventures.com a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni.

Način odabira i naručivanja (kupnje) proizvoda

Registrirani korisnik pristaje da se kupnja putem WEB SHOP usluge vrši tako da korisnik kupuje proizvode dostupne putem WEB SHOP usluge kao „ Proizvodi“ ili „ Artikli“ tako da ih bira na temelju prikazane slike, identifikacijskog broja i/ili oznake i osnovnog opisa proizvoda.

Narudžba s obvezom plaćanja se vrši elektronskim putem. Naručivanjem proizvoda (i/ili usluga) korisnik postaje kupac. Klikom na ikonu ” Dodaj” , odabrani proizvod sprema se u virtualnu potrošačku košaricu. U košarici kupac može povećavati broj istog, već odabranog proizvoda, brisati ili mijenjati odabrane proizvode.

Za nastavak postupka i kupovinu odabranih artikala potrebno kliknuti ” Kupi” gdje se nalaze svi odabrani proizvodi. Za odustajanje od kupovine artikala potrebno je kliknuti “ X” ili “ Ukloni“ .

Roba se smatra naručenom u trenutku kada registrirani korisnik (kupac) prođe cijeli predviđeni postupak narudžbe i na e-mail adresu kojom je registriran primi potvrdu da je narudžba s obavezom plaćanja (sukladno članku 67. Zakona o potrošaču) zaprimljena.

Ako Allegra Adventures nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih usluga ili proizvoda, kontaktirat će kupca u roku od 48 (četrdeset osam) sati, ili telefonski ili putem e-mail-a, te ga obavijestiti o navedenom. Kupac ima opciju otkazati naručenu uslugu ili proizvod i zatražiti povrat novca.

Načini plaćanja

Plaćanje na internetskoj stranici allegra-adventures.com vrši se u eurima. Cijene su maloprodajne, izražene u eurima. Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces, no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online, neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sve naručene usluge i proizvodi bit će pruženi po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

Naručene usluge i proizvode možete platiti na sljedeće načine:

Putem opće uplatnice, te po ponudi

Gotovinom,

Karticama MasterCard® , Maestro® , Visa, Diners, Visa Premium

1. Plaćanje putem opće uplatnice ili po ponudi

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na račun Allegra Adventures j.d.o.o.

IBAN HR7323400091110956793

Poziv na broj: 00 – broj ponude

Primatelj: Allegra Adventures j.d.o.o., Stanka Andrijevića 5, 10 000 Zagreb, Hrvatska

2. Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Diners

Ako ste odabrali plaćanje kreditnom karticom, na sigurnoj stranici VivaWalleta te upišete podatke o vlasniku kreditne kartice i ostale potrebne podatke.
Moguća su jednokratna plaćanja SVIM kreditnim karticama svih HR kartičarskih kuća,

​Pohvale i prigovori

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor Allegra Adventures internetskoj trgovini. Allegra Adventures j.d.o.o. Vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefonski na broj telefona +385 99 583 6682 ili emailom na info-sales@allegra-adventures.com

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.

Allegra Adventures će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici
http://ec.europa.eu/consumers/odr/

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova. Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

Ostale odredbe

 1. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na allegra-adventures.com samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na allegra-adventures.com, u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja allegra-adventures.com na drugim web stranicama je zabranjena.
 2. Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova allegra-adventures.com trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.
 3. Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.
 4. Kada allegra-adventures.com odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
 5. Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.
 6. Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada: a) se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku b) se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji c) postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao

Zaštita osobnih podataka i politika privatnosti

Prodavatelj (Allegra Adventures j.d.o.o.) prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, uz privolu ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera te unaprjeđenja odnosa sa Kupcima.

Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese info-sales@allegra-adventures-com ili na adresi Stanka Adrijevića 5, 10 000 Zagreb.

Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:

kada ste pristali na obradu (privola),

kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora,

u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza,

u svrhu legitimnih interesa poduzeća Allegra Adventures j.d.o.o. odmjerenih u odnosu na vaša prava glede zaštite osobnih podataka, kada je to potrebno u pravne svrhe.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

1. KADA I KAKO allegra-adventures.com PRIKUPLJA PODATKE KORISNIKA?

Allegra Adventures j.d.o.o.,  prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze odnosno za koje postoji legitimni interes te za koje ima privolu Kupca u svrhu informiranja, podrške kupcima i marketing.

Allegra Adventures j.d.o.o. se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda). Obrada osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu ili predstavlja ugovornu obvezu obavlja se održavanjem najviši standarda sigurnosti i poslovanja. Kupac u svakom trenutku može izjaviti prigovor na obradu svojih osobnih podataka na temelju svoje specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Ako pružate podatke u ime druge osobe, morate se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti prije no što to učinite. Ako ste mlađi od 18 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.

Ažurirajte vaše podatke tako što ćete nas obavijestiti o svim promjenama vaših kontaktnih podataka ili preferencija.

2. PODATKE PRIKUPLJAMO PRILIKOM KUPOVINE U allegra-adventures.com TRGOVINI I U SVRHU PRUŽANJA USLUGE

Prilikom kupovine u allegra-adventures.com internetskoj trgovini tražimo od vas određene osobne podatke koje su nužne za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

3. PODATKE PRIKUPLJAMO I OBRAĐUJEMO AKO NAS IZRAVNO KONTAKTIRATE

Podaci koje primimo izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama:

Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva. Kupci i korisnici internetske stranice allegra-adventure.com suglasni su da u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu s traženim upitom obrađujemo osobne podatke.

4. TKO SU SUBJEKTI S KOJIMA allegra-adventures.com  MOŽE DIJELITI OSOBNE PODATKE?

A) Pružatelji usluga društvenih mreža

Prilikom kreiranja premium-wheels.hr računa na allegra-adventure.com trgovini potrebno je unijeti svoje podatke (e-mail, ime i prezime). Prilikom prijave putem društvenih mreža, odnosno Google i Facebook računa, Allegra Adventures j.d.o.o. ne zadržava podatke prikupljene takvom prijavom.

B) Pružatelji usluga za google adwords marketing i analizu posjećenosti stranica allegra-adventure.com

Allegra Adventures surađuje s pružateljima usluga trećim stranama kako bi se mogle provesti aktivnosti oglašavanja i analiziranja upotrebe naših web mjesta i aplikacija te praćenja učinkovitosti kampanja. Osobne podatke dijelimo samo u onoj mjeri potrebnoj za izvršavanje usluge u naše ime. U nastavku možete provjeriti tko su davatelji usluga trećih strana potrebnih za suradnju: Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika – Facebook Ads koji se upotrebljava za oglašavanje naših usluga i proizvoda.

C) Pružatelji usluga potrebnih za sklapanje ili izvršavanje ugovora

Allegra Adventures ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Allegra Adventures za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka:

 • putem kontaktnog obrasca na internetskoj stranici allegra-adventures.com
 • direktno mailom

Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese info-sales@allegra-adventures.com

Ako imate pitanja o tome kako mi upotrebljavamo kolačiće slobodno nas kontaktirajte.